miercuri, 5 iunie 2013

Cititul te face sexy (1)

Cînd eram mică nu mi-a plăcut deloc să citesc. Probabil nu am citit acele cărți care să îmi crească interesul pentru literatura. Citeam de nevoie, căci la liceu nu treci fără cărțile citite la literatura universală.
Cu greu am început să citesc. Începeam o carte, doar asigurindu-mă de la colegi că merită să o citesc, că nu mă voi plictisi. Așa am citit și una din cărțile mele preferate "Crimă și pedeapsă" de F. Dostoievski.Cartea prezintă drama unui student care pune la cale uciderea și jefuirea unei bătrîne cămătare, pentru a-și rezolva unele probleme financiare. Romanul m-a ținut tot timpul în suspans datorită stărilor sufletești a eroului principal, a gîndurilor, care se schimbau de pe o pagină pe alta. Chiar v-aș recomanda să citiți această carte.

Preferata mea poveste de dragoste este "Dragostea în vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez. Cu fiecare pagină citită parcă simțeam pe pielea mea acele stări de suflet a eroilor principali Fermina și Florentino Ariza. Opera ne descrie cum o iubire poate supraviețui peste 50 de ani pentru a fi împreună.
(ultimele rînduri din romanul Dragostea în vremea holerei)

Nu am să uit nici de preferatul meu dramaturg Liviu Rebreanu care m-a cucerit cu Ciuleandra, dar mai ales cu Adam și Eva.

Am făcut o listă cu următoarele cărți care vreau să le citesc. În capul listei se află cartea Anna Karenina de Lev Tolstoi. Am văzut că recent a apărut și filmul care a fost nominat la numeroase premii în lumea filmului. Sper să am răbdarea să citesc mai întii carte, decăt să văd filmul.

Va urma...


6 comentarii:

 1. Liviu Rebreabu - ,,Ion” este romanul meu preferat. Ai de toate acolo :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sa stii ca filmul Anna Karenina merita vazut. nu am citit cartea, dar dupa ce am vazut filmul mi-am zis ca trebuie neaparat sa citesc si cartea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa ce citesti cartea, nu rezisti nici 5 minute sa privesti filmul...

   Ștergere
  2. Am auzit de nenumărate ori că carțile sunt mult mai interesante, ca totuși filmul este impresia și relatarea regizorului și directorului de film. Pe cînd imaginația fiecăruia e diferită.

   Ștergere
  3. Ma refeream concret la ultima ecranizare a romanului "Anna Karenina", personal mi s-a parut o bataie de joc...Tolstoi, cred ca nici nu si-ar fi recunoscut opera)))

   Ștergere
  4. Citesc cartea, ma uit la film si ma dau cu parerea :)

   Ștergere