miercuri, 19 iunie 2013

Teatrul Carmen Funebre a venit la Chișinău

Capitala Moldovei ieri seara a avut parte de un spectacol inedit. Teatrul Biuro Podrozy din Polonia a făcut un show în aer liber.
Pentru prima dată am fost la un teatru care a folosit ca recuzită picioroangele și focul.


Teatrul a realizat o piesă care ilustrează viața din timpul războiului. De la începutul show-ului muzica a fost atît de 'grea' încît te luau fiorii. Primii actori care au ieșit în scenă au fost aceștea pe picioroange. Ei reprezentau teroare, durerea, frica pe care oamenii din timpul război o trăiesc. Erau așa de fioroși, aveau pînă și bice, care le fluturau înaintea spectatorilor. Actorii cu ajutorul recuzitelor au reușit să transmită mesajul inițial.

Acest spectacol în aer liber nu a fost unul pentru copii, deși oamenii adunați acolo au venit cu cei mici, care deodată cu muzica puternică au început a plînge.

Unul dintre momentele interesant a fost la final. Jocul cu focul a transmis căldura, sau mai bine zis fierbințeala terorii pe timp de război.
O bucățică din spectacolul polonez:

 Spectacolul a reușit să primească și numeroare premii în cele 50 de țări unde au fost. Show-ul a fost organizat de Institutul Polonez din București și Primăria Municipiului Chișinău, iar cofinanțat din fondurile Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone.

Evenimentul a avut loc în Piața Gării Feroviare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu