luni, 17 iunie 2013

Cultura re'descoperită în Ungheni

După două zile petrecute la Ungheni, am aflat că orașul nu încetează să ne uimească.
Locurile frumoase, oamenii dragi și atmosfera din Ungheni te atrage.


Am găsit și niște sculpturi în lemn imense, asemănătoare cu cele de pe insula Paștelui. Sculpturile sunt amplasate în unul din parcurile din Ungheni, în cel cu carusel.
Moșneagul

Baba

Eu am în jur de 1.65 (pentru comparație)

Azi ne-am apropiat de frontiera cu Romania. Am văzut și renumitul pod ce unește cele două maluri a rîului Prut. Podul Eiffel unește 2 sate cu aceeși denumire. Cîndva aceste 2 sate era un întreg, dar soarta lor a fost să facă parte din două state diferite.
Rîul Prut văzut de pe Podul Eiffel

Podul Eiffel construit în 1876-1877 după proiectul arhitectului francez Gustave Eiffel

Linia roșie - hotarul dintre Romania și Moldova chiar pe podul Eiffel

Blogerii Redescoperă Moldova, sub picioare curge rîul Prut

Trebuies să vă zic că am vizitat și Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni. Am găsit o colecție frumoasă a portului popular din perioada interbelică. Atît războie de țesut, îmbrăcăminte, dar mai ales iele. 

Pe lîngă lucrurile frumoase văzute în oraș, am găsit și oameni deosebit de frumoși și talențați. Faceți cunoștință cu Cătălina Tcaciuc. La 10 ani Cătălina este o pictoriță grafician, care posedă o tehnică pe care alții încearcă să o învețe ani întregi.
Cătălina ne-a povestit că ține pixul în mînă din fragedă copilarie. Talentul ei a fost decoperit de părinții săi întîmplător. Pictorița se inspiră din poveștile care le citește, astfel a fost numită minunea ce scrie povești în alb și negru. În Chișinău a fost deschisă recent o expoziție a Cătălinei unde au fost expuse în jur de 65 de tablouri alb negru. Aceste tablouri au fost executate doar cu pixul.

Săptămîna viitoare începe mult așteptatul concurs Moldova are talent. La show vom face cunoștință cu talentele Moldovei, care sunt sigură că au cu ce ne uimi. Proiectul este susținut de Moldcell.

Vezi 7 lucruri re'descoperite la Ungheni

Powered by Moldcell

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu