miercuri, 31 iulie 2013

Bloggerii despre legea celor 2% și nu numai

Cuptorul blogosferic ediția a doua a pregătit o misiune importantă pentru cei 20 de bloggeri.
Pe lîngă odihna și delectarea vinurilor selecte oferite de sponorii evenimentului, tinerii s-au implicat în dezvoltarea ideilor cu implact social.


Bloggerii au fost împărțiți în patru grupuri care au avut ca scop, identificarea unor probleme și dezvoltarea lor spre binele societății noastre.

Iată pe scurt despre ideile propuse de bloggeri:
Legea celor 2%, care a și cîștigat marele premiu. Bloggerii vor petrece o campanie de informare și promovare a ideii despre legea celor 2%, din impozitul pe venit către organizațiile non-guvernamentale. În susținerea proiectului, fundația Edelweiss a oferit echipei un premiu de 5000 de lei. Dacă aveți mai multe întrebări despre acest proiect, răspuns puteți găsi pe pagina de Facebook a ideii.

A doua echipa a propus amenajarea scuarului teatrului Cehov (lingă Sun City) pentru socializare ochi în ochi fără internet. Idea mi-a plăcut foarte mult, din motiv că noile tehnologii informaționale ne fură din timpul nostru. Plus că acest scuar e lăsat în voia sorții de ceva timp, și băieții au hotărit să facă plăcut ochiului și sufletul. Băieții chiar au hotărît să dea viață ideii.
Dacă vreți să vă alăturați ideii, mai multe detalii puteți afla de la Victor.


 Următoarea echipă a propus campania de salvarea locurilor publice de cojile de răsărită.

A patra echipa a venit cu idea vopsirii urnelor din parcul Valea Trandafirilor. Ultima idee a fost propusă de echipa din care faceam parte. Am lucrat în preajma acestui parc timp de 4 ani și am văzut mizeria lăsată de oameni mai ales după picnicuri. Idea noastră a fost vopsirea urnelor în culori aprinse, plus fluorescente, să fie văzute pe timp de noapte. Cei care se odihneau acolo pînă tîrziu erau destul de lenoși să curețe din urma lor, dar dacă au sa vadă din timp urnele colorate, există o mare probabilitate să strîngă gunoiul lăsat în urmă.

Sursă foto: Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu