miercuri, 31 iulie 2013

#Cuptorul blogosferic la ediția a 2-a

Weekend-ul trecut am avut parte de multe bucurii și voie bună.
Totul se explica prin faptul că am participat la Cuptorul Blogosferic ediția a II-a. 20 de bloggeri au năvălit în minunata Rezervație Orheiul Vechi, unde au îmbinat plăcutul cu utilul.


Prima bucurie vine din parte sponsorului evenimentului, Moldcell. Am primit un cadou, care de altfel era mult dorit - un tricou cu logo-ul "Născut în Moldova". Un mare mulțumesc Moldcell pentru dar, și pentru internet k lumea, care mergea destul de bine în Orheiul Vechi.


 În prima parte a zilei am avut un offline cu directorul general Moldcell, d-nul Barkin Secen care ne-a povestit despre experiența sa personală în Moldova.

În cadrul cuptorului am avut ocazia să învățăm cum se decustă corect vinurile. Degustarea cu cele mai bune vinuri a fost oferită de Ghilda vinificatorilor din Republica Moldova. Am aflat că este diferență între vinul spumos, vinul spumant și șampanie. Deși noi toți ne-am obișnuit că e o băutură.

Reprezentanții companiilor de vinuri au fost foarte drăguți în a ne oferi cadouri pe măsură. Mulțumesc lor pentru degustație și pentru ocazia de a vizita Chateau Vartely cu cîțiva prieteni de ai mei în viitorul apropiat.
M-am convins încă o dată că preferatul meu este vinul alb.

Vinăria Bostavan a venit la eveniment cu o lansare speciala pentru bloggeri. Am fost primii care am degustat noul vin a companiei. Via Etulia este un vin roșu sec care mi-a plăcut destul de mult. El provine din regiunea Etulia, de care mă leagă amintiri frumoase. Compania Bostavan are în plan să lanseze acest vin mai tîrziu, dar sigur îl voi căuta pe rafturile magazinelor. Gustul său este mai deosebit decît cele pe piața noastră deja existente.După degustarea vinului seara noastră a continuat cu testarea noilor produse lansate de compania Rogob. Noile seturi pentru picnic ne-au delectat toată seara. Nu înțeleg de ce abia acum, la sfîrșit de vară au lansat acest produs pe piață. Produsul a fost lansat acu cîteva zile. 

O activitate importantă la Cuptorul Blogosferic a fost concursul ideilor cu implicare socială. Cîștigătorul premiului mare oferit de compania Edelweiss în susținerea împlimentării ideii a fost ideea despre legea celor 2%. Mulțumim Fundației Edelweiss care a oferit premiul de 5000 de lei pentru a da viață ideii.

Vezi aici toate ideile propuse la Cuptorul Blogosferci 2013!

Seara s-a încheiat în sacii de dormit oferit de Ministerul Apărării. Bloggerii s-au adunat în jurul rugului și citeau poezii despre bloggeri. Am dormit pentru prima dată sub cerul liber. Din liniștea Orheiului am admirat cerul plin de stele. Am reușit să prind și cîteva stele care cădeau, că acum tot e perioada ploilor de stele.

Mulțumesc organizatorilor Cuptorului Blogosferic Eugen Luchianciuc, Iulian Bercu și Valeriu Pașa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu