marți, 24 septembrie 2013

Adevăruri despe valori/despre vin

Într-o duminica seara de septembrie am avut ocazia să cunosc cîteva persoane pasionate de vinul nostru Moldovenesc.
Ați spune că sunt mulți din aceștea. Însă puțini dintre ei ar pune în evidenlă și ar valorifica pasiunea sa.

Am înțeles că dacă ai reușit să cumperi un vin bun, trebuie să știi cum să-l consumi corect.
Pentru aceasta ai nevoie de sfatul unui specialist, care te va învăța să transformi servirea vinului într-un deliciu.
La Carpe Diem  găsești asemenea pasionați de vinul nostru moldovenesc, care te vor învăța corect să savurezi vinurile.

În cadrul proiectului Drumul Vinului (care începe marți 24 septembrie), a fost pregătită un teaser pentru bloggeri, care au reușit să cunoască mai îndeaproape cîțiva producători de vinuri moldave.

Am înțeles că în alegerea unui vin alb mereu trebuie să optăm pentru vinurile curente, roada ultimilor 2 ani. Pînă acum în alegerea unui vin, căutam unul căt mai 'bătrîn'. Cît despre vinurile roșii ultimii 3-4 ani ar fi perfecț în savoarea băuturii regelor.

Pînă nu demult eram pasionată de vinurile albe, de la Cuptorul Blogosferic am trecut la vinurile roșii (sau o fi timpul de afară vinovat.)

Producătorii noștri autohtoni au început să producă vin pentru propagandă, mai puțin pentru comerț. D-nul Oleg Boboc care are vinărie în Olănești ne-a dezvăluit că are 5 ha, pe care le îngrijește pentru producerea vinului de calitate, sau bio cum s-a meționat ieri. Vinurile sale pot fi găsite sub eticheta Vinăriei Nobila. 
Vă sfătui cu drag aceste vinuri. 

O altă companie nouă pentru mine Berhord ne-a prezentat un Reisling care a cîștigat și o medalie la Berlin în 2013. Acest tip de vin este ceva nou pentru Moldova. Mai mult de jumătate din producția mondială de Riesling se află în Germania. Deci iată cu cine ne punem noi.

Avem ce valorifica. Avem vinuri bune, dar trebuie să ne învățăm să îl apreciem, să le arătăm și altora că avem cu ce ne mîndri, și au pentru ce să ne cunoască!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu