miercuri, 25 decembrie 2013

Pictorul ce are răspuns la toate întrebările - Ciprian Istrate


Pe pictorul Ciprian Istrate l-am întîlnit în ediţia a II #priNeamt.
Lucrările care le voi publica mai jos sunt ale lui. La prima vedere nu am crezut ca un om poate crea asemenea lucrări. Şi ceea ce se vede ochiul la prima vedere este doar o mică părticică din universul pictorului.

(o reprezentare a lupului din interiorul nostru)

Cirpian Istrate are o filosofie foarte interesantă în crearea lucrărilor sale. Noi bloggeri am avut multe întrebări la felul cum percepe lumea prin lucrările lui.
Mi-a plăcut răspunsul lui Ciprian: că orice răspuns la întrebare este chiar în interiorul nostru, trebuie să îl căutam anume acolo, şi nu în altă parte.

Ciprian Istrate tratează într-un mod fascinant în lucrările sale ferestrele, uşile, ramele. 
Pe tablou de cele mai multe ori este redat un personaj care priveşte din interior. De fapt, noi, spectatorii suntem în exteroirul tabloului, şi urmărim un personaj care se află într-o limită.
Ciprian Istrate, pictorul din Piatra Neamţ.

Pictorul are 16 ani de pictură bisericească (icoane, fresce)Ciprian Istrate, autoportret pentru bătrineţe

Tabloul acesta m-a inspirat foarte mult! E simplu şi genial!
Un selfie în casa pictorului Ciprian Istrate, tot într-o ramă, în rama oglinzii :D

Ciprina Istrate-autoportret
 Dacă veţi fi prin Piatra Neamţ, trece-ţi neapărat prin Galeria de arte vizuale, să luaţi o doză de frumuseţe a unui om cu talent!

#priNeamt - editia a II-a – este/a fost un eveniment organizat de Eventur, in parteneriat cu Primaria Piatra Neamt, Cosmote, Petrom, Autoboca, Rexona, Central Plaza Hotel, Perla Invest si cu sprijinul Hanul Ancutei si Xdatasoft.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu