sâmbătă, 21 iunie 2014

IA Mania un festival ce prinde și aprinde viață


Pe an ce trece, festivalul IA Mania prinde mai multă culoare, aprinde viață, adună oameni și promoveaza tradițiile noastre: începînd de la IE, continuînd cu meșteșuguri populare, gastronomie, muzică și altele.
Anul acesta frumosul festival a avut loc la Holercani (Criuleni). Ideea genială de a ieși din oraș, de a simți un festival în mediu rustic, la țară :) a fost la locul ei. Mai ales bucurIA ochiului să vezi fete frumoase și băieți purtînd cămășile tradiționale!

Recunosc că nu am stat mult la festival, am făcut vre-o 2 cercuri printre meșteri, am văzut lucruri frumoase și desigur am mîncat sarmale.
Din păcate nu am reușit nimic să îmi procur, căci lucrurile frumoase se cumpărau ca pâinea caldă.
În schimb am făcut o plimbare prin sat.


Am pornit la plimbare cu fetele să vedem Nistru de departe, dar ne-am lăsat convinse că ar trebui să ne coborâm pînă pe mal, o plimbări de vre-un km.
Holercani-ul este un sat obișnuit ca altele din Republica Moldova, și spațiul post sovietic. Cu drum de pământ, cu bobocei pe la porți, cu copaci fructiferi pe la garduri :)


Am ajuns la un capăt de sat, și am zărit biserica. Ni s-a părut prea departe pentru a ajunge la ea. Credeam că e biserica satului vecin, cînd colo, e biserica holercanenilor, cred că așa se numesc localnicii :))

Așteptăm cu emoții următorul festival, să sărbătorim IA și să mai învățăm din tradițiile noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu