joi, 18 septembrie 2014

Trăiește viața în roz


Fiecare dintre noi este un luptător.
Lupta este mai ușoară cînd cineva este alături de tine și te spirjină.
Vreau să vă povestesc astăzi despre ceva mai puțin plăcut. Despre unele istorii de viață de care unii se ascund. Viața nu cruță pe nimeni, ea nu alege cine să fie sănătos și cine să se îmbolnăvească.
Cancerul este o problemă în societatea noastră, care din păcate evoluează. Ne răpește prietenii, persoanele drage. Dar dacă ne-am informa toți, lucrurile ar sta altfel.

Statisticile sunt alarmante, aproape 900 de femei din Republica Moldova dezvoltă anual cancer la sân, susțin specialiștii. În 2013 au fost diagnosticate cu această maladie peste 880 de paciente (cam 2 femei pe zi!!!), în 2012-puțin peste 871, iar în 2011-895, arată datele unui raport al Institutului Oncologic. Aproape 10 la sută dintre acestea pierd lupa cu boala chiar în primul an de la depistarea maladiei, cauza principală fiind diagnosticarea tardivă a bolii!   

Pe 21 septembrie, vreau să vă invit în Scuarul Catedralei, unde compania AVON va organiza un eveniment social "Trăiește viața în roz". Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra cancerului la sân, a prevenirii acestuia și cum să ne luptăm cu el.


Pe tot parcursul zilei, la centrul de informare, medici şi voluntari special instruiţi de Avon vor acorda asistenţă tuturor persoanelor care doresc să afle mai multe despre cum poate fi prevenit cancerul la sân.

Nu vor lipsi nici activităţile de relaxare: jocuri, competiţii pentru copii și părinţi, atelier de handmade şi multe alte surprize roz.


Evenimentul se va încheia cu un concert susținut de artiștii autohtoni – Maxim Zavidia, Samir Loghin, Afina Madoean, El Radu și câștigătorii „Românii au talent” Brio Sonores.

„Compania Avon contribuie activ la starea sănătății femeilor din Moldova, promovând activ campaniile sociale. În ajunul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului la sân vrem să îndemnăm femeile să facă controlul la timp și de a avea grijă de sănătatea sa. Invităm pe toți să participe la evenimentul , deoarece vor avea ocazia să discute cu medici și psihologi, dar și să contribuie la strângerea de fonduri pentru a ajuta femeile care luptă.
”, a precizat Roxana Popescu, Director Avon Cosmetics Moldova.

Începând cu 2005 Avon Moldova susține „Campania pentru Sănătatea Sânilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu