vineri, 12 decembrie 2014

Muffin - un nou mic dejun de weekend

Moofin - sub acest nume apare în 1703 într-o carte delicioasele prăjituri.
Istoria produselor de patiserie ne spune că muffin-urile vin de la englezi.

Tradiția engleză amintește despre coacerea unor prăjituri rotunde care conțin lapte și unt tocmai din secolul X-XI.

De cele mai multe ori, prăjiturile muffins sunt servite la micul dejun fiindcă sunt ușor de preparat într-un timp scurt.

Am zis să învăț să pregătesc aceste prăjiturele, să mai fac diversitate pe lângă clătitele preferate de mine. Pentru că pe net și în cărți găsim sute de rețete cum se prepară bucatele, am ales să învăț cu cineva din domeniu despre aceste prăjituri.

La Smart Cafe se organizează master class-uri unde poți învăța să pregătești diferite feluri de mâncare. Bucătarii sunt dispuși să mai deschidă unele secrete ale culinăriei, secrete care vin odată cu experiență.
Deci, iată super rețeta pentru muffin:
4 ouă
210 gr făină
210 gr zahăr
praf de copt
110 gr ulei
Amestecăm tot, punem în forme.
Încălzim rola la 170 grade și punem la copt pe 16 minute
 
Să vă spun câteva cuvinte despre Smart Cafe, un local descoperit de mine recent. Smart Cafe se propune a fi un sandwich bar unde fiecare, dar mai ales studenții de la ASEM pot lua masa (Smart Cafe se află în blocul F al ASEM).

M-am bucurat să remarc că mâncarea de aici este la un preț accesibil și este gustoasă. Nu sunt adepta mâncărurilor junky food, iar mâncarea are un așa gust în unele cafenele din Chișinău, dar nu la Smart Cafe.
Mai mult ca atît, Smart Cafe face livrare în Chișinău. Comanda de la 150 de lei este livrata gratis.

Smart Cafe  - săriți cu un like la pagina de Facebook a localului pentru a afla cînd vor avea loc alte master class-uri de gătit, unde chiar ne putem vedea.
http://www.smartcafe.md/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu