joi, 12 martie 2015

FOLKS: un proiect urban cu tradiții românești


În ultimul timp a început să se simtă o tendința puternică de a purta haine naționale. Sau chiar de a combina elemente din portul popular cu ținute casual.


Trei bravi băieți au creat un proiect, intitulat sugestiv FOLKS. Tinerii și-au propus să promoveze elemente ale culturii românești în rândul tinerilor prin haine în care se simt comod: tricouri și hanorace.


Vladislav Mogâldea, Petru Drăgan și Andrei Degteariov au vor prezenta la Din Inima Fashion Weekend 2015 o colecție care simbolizează reinterpretarea folclorului, așa cum o văd ei, din „stradă”. Colecția va număra tricouri și hanorace într-un stil underground, urban.  Iar pentru sezonul cald, băieții vin doar cu o sugestie: Culori, oameni buni!

„Colecția aceasta vine ca o alternativă la hainele pur populare ( ia sau cămașa stilizată). Produsul nostru sunt hainele casual, pe care tinerii le pot purta în fiecare zi”, ne-a spus Vladislav Mogâldea.

De aici vine combinația elementelor din folclorul național și a elementelor din subcultura urbană. Mai exact, colecția numără mai multe tipurie de articole vestimentare (tricouri, maiouri, tricouri raglan, hanorace cu zip si fără, crewneckuri) toate cu un design unic care să reprezinte acest curent.


Băieții au declarat că acest fashion show va fi o experiență unică și au emoții foarte mari. „Vom debuta ca brand și vom trece pragul de la un start-up la ceva mai mult,” au menționat Andrei Degteariov și Petru Drăgan.

În spatele fiecărui design sta ascunsa o istorioara, un simbol, un motiv. 

Le doresc băieților succes și le țin pumnii, că tot am fost colegi de start-up! Oh, îi puteți găsi și pe Facebook pe pagina FOLKS!

P.S: în cadrul evenimentului va fi posibilă achiziționarea hainelor de la branduri.