joi, 26 martie 2015

Made In Moldova: De 7 ori degustă și odată alege
Zilele trecute am fost pentru prima data la o degustare... în orb a unui tip de produse autohton.


Proiectul MadeinMD a inițiat o campanie de stimulare a consumului de produse autohtone prin degustare în orb a unor produse autohtone. Primul produs degustat a fost sucul de mere.Campania „De 7 ori degustă și odată alege” va prezenta mai multe ediții de degustare în orb a produselor agro-alimentare autohtone, cu participarea consumatorilor și a producătorilor. Iar aceasta are ca scop cunoașterea mai aproape a produselor locale și interacțiunea cu producătorii.

La degustarea au participat 9 sucuri a producătorilor local, un suc de import și un suc fresh.

Scopul participanților la degustare a fost să ofere note sucurilor în dependență de preferințele fiecăruia.

Pe o scară de la 1-10, mostrele de sucuri au primit note pentru consistență, culoare, gust, miros și post-gust.La degustare au participat băuturile de la Orhei Vit, Cardis Service, Alfa Nistru, Natur - Bravo, Fabrica de Conserve din Călărași și un suc importat.


Iată un top 5 al celor mai apreciate sucuri:
1. Vita Premium - de la Orhei Vit
2. Nistru - Bravo
3. Vis - de la Alfa Nistru
4. Simonica - de la Cardis Service
5. Vita - de la Orhei Vit

Impresii: eu am dat un punctaj maxim pentru sucul Vita Premium și Simonica. Ultimul s-a lansat de curând pe piață și a reușit să câștige și o diplomă la o expoziție din Belarus în 2014.

Trebuie să remarc, că sucul importat a primit un punctaj minin, ceea ce rezultă, că avem cu ce ne mândri și consuma.Proiectul MadeinMD este un proiect unic de promovare a produselor autohtone, având o bază de date a producătorilor și produselor fabricate în Moldova. Acest tip de degustări vor avea loc și pe viitor, iar dacă doriți să participați la acestea urmăriți site-ul sau pagina de Facebook a proiectului 

P.S: această degustare a fost una subiectivă și nu dorește să impună cuiva opinie în alegerea sucului de pe rafturile magazinelor.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu