marți, 28 aprilie 2015

ICE WINE, vedeta Vernisajului de primăvarăO seară de joi, ziua mea preferată din săptămână, plină de vinuri selecte și femei frumoase, sau invers, cum vă place mai mult :)

Vernisajul Vinului „Buchet de primăvară”. ediția a VIII-a a adunat peste 30 de producători cu cele peste 200 cele mai bune vinuri, care au fost pregătite special pentru degustări, ca oamenii să-și aleagă vinurile preferate cu care să petreacă serile de vară.

Eu pot să menționez că oamenii de la noi au prins gustul vinurilor de excepție și anume pe cele dulci. La întrebarea dată colegilor sau cunoscuților, care vin i-a cucerit cel mai mult, am primit un singur răspuns: ice wine-ul. Răspuns valabil pentru atât cât pentru băieți, cât și fete. Nu pot generaliza, cert este faptul că pe lângă vinurile obișnuite ca merlot, chardonnay sau altele, mai identificăm și vinuri noi pe care le îndrăgim și consumăm. Avem câțiva producători care fac ice-wine și toate sunt diferite.

În postarea precedentă, despre vizita la Chateau Vartely am menționat despre un vin semănător ca ice wine-ul, și anume Chardonnay botrytes - unul dintre vinurile noi produse de vinărie, care face parte din categoria vinurilor excepționale dulci.

De această dată, sărbătoarea vinului a avut loc într-o sală mai mare, unde oamenii au putut să se simtă în largul lor și să socializeze mai comod. 

Am observat foarte mulți străini și pot spune că evenimentul nostru va ajunge curând să fie unul internațional, căci străinii sunt tot mai mult atrași de cultura vinului nostru.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu