miercuri, 29 aprilie 2015

Tutorial: Cum să faci un buchet de mireasă din bujori ca un specialistFiecare mireasă în devenire s-a confruntat cu cazul când nu a găsit pe piață buchetul care l-a dorit pentru cea mai frumoasă zi din viața sa. Iar căutările pe net și încercările de sine stătătoare, nu au dat un rezultat bun. 

Specialiștii de la Livrare Flori mi-au deschis secretele pe care trebuie să le știi dacă vrei să faci un buchet de una singură.


1. Pregătirea florilor și a materialelor
Când vrei să faci un buchet de mireasă este extrem de importantă alegerea și pregătirea florilor care urmează să fie folosite. Trebuie să folosești doar florile care arată impecabil și să eviți folosirea celor cu petale pătate. Tocmai de aceea, în buchetul de mireasă florile au un preț mai ridicat decât în mod normal.

2. Realizarea buchetului
Înainte să începi realizarea buchetul ar trebui să te asiguri că ai la îndemână o panglica de rafie rezistentă cu care să legi florile. Începi să pui florile una lângă alta, într-o formă ușor rotundă. În fazele intermediare, legăm buchetul cu panglica de rafie pentru o mai buna fixare.

3. Finisarea buchetului
Odată ce am definitivat forma finală a buchetului, îl legăm foarte bine și foarte strâns cu panglica de rafie, tăiem toate cozile la același nivel și avem grijă să mai îndepărtăm eventuale frunze sau capete de panglică inestetice.

Alege o frunză mare de aspidistră și înfășoară cozile cu ea, apoi o fixezi cu un bold simplu sau cu o perluță în capăt. Eu nu am avut bold simplu, asa ca am folosit unul cu perluță.

Mireasa mea a optat însă pentru învelirea cozilor în panglica de satin și fixarea lor cu bolduri cu perluțe albe.

Învelirea cozilor cu panglică, se pornește de sus, și necesită petrecuta bucla peste bucla. Ai grija să o înfășori foarte strâns și să  ții buchetul  ferm, altfel riști ca panglica să se desfacă înainte de fixare. După ce ai înfășurat cozile până jos, tăie panglica, iar capătul trebuie îndoiat înăuntru.

Începe apoi să înfigi unul câte unul boldurile pentru fixare. Boldurile se înfig obligatoriu în sus și cu mare grijă să nu iasă acul în afara buchetului sau a cozilor. Există riscul să se înțepe mireasa și nu își dorește nimeni acest lucru.


Ultimul lucru este sa finisam buchetul cu spray special de luciu pentru frunze. Mare atenție, nu este indicat să dam cu spray și pe flori.

Eu am aleg bujorii fiindcă mireasa mea a ales aceste flori pentru ținuta sa din ziua nunți, iar asemenea buchete pot fi făcute cu orice tip de floare care are tulpina puternică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu