marți, 21 aprilie 2015

Vinul, mâncarea și plăcereaEu, ca un gurmand de mâncăruri delicioase și vinuri speciale, întotdeauna am căutat secretele culinăriei. De multe ori acestea se ascundeau în adăugarea vinului la prepararea mâncărurilor. Vinurile se pun în ciocolată fierbinte, deserturi, în mâncare ca sosuri, carne și mai nou pentru mine -în supe. Eu nu am încercat, încă, dar rețeta spune că cubulețele înghețate de vin roșu sau alb se adaugă în supe. Când încerc, vă dau de știre cum a fost.

Iar până atunci ne vedem joi la Vernisajul Vinului „Buchetul de Primăvară” unde vom descoperi cele mai bune vinuri locale. Eu și colegii mei de la Drumul Vinului, vom fi în căutarea vinului Pinot Noir de la Sălcuța, fiindcă anul trecut am participat și noi la culegerea roadei și la scurgerea sucului din struguri.

Peste 30 de producători cu cele 200 de vinuri autohtone, special pregătite pentru sezonul cald al acestui an, ne invită la serbarea celei de-a opta ediție e Vernisajul Vinului - Buchet de Primăvară, care va avea loc pe data de 23 aprilie cu începere de la orele 18.00 la Palatul Republicii. Vinurile care vor fi în centrul atenției vor fi cele de soiuri tinere sau speciale de rezervă. Programul va include, pe lângă degustări, master class-uri cu somelieri celebri, sugestii de la profesioniști și ghiduri de inițiere în arta vinului.


Evenimentul este organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului https://www.facebook.com/wineofmoldova?fref=ts în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin, cu susținerea partenerului strategic, proiectul USAID CEED II https://www.facebook.com/USAID.CEED.II.project?fref=ts. Intrați și pe pagina evenimentului pe Facebook.

Biletele pot fi procurate de pe iTicket.md, dar grăbiți-vă că nu au rămas multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu