miercuri, 13 mai 2015

O nouă pasiune, mai aproape de nori

De ceva timp am descoperit o nouă pasiune.
Descoperirea a venit în urma unei invitații de a urca munții. Prima dată am urcat în cadrul evenimentului #priNeamț ediția a III-a care a avut loc în septembrie 2014. Atunci am urcat în munții Ceahlăului, aproape la 2000 de metri, dar să fiu mai precisă - 1976.

A doua oară am urcat pe în munții Cibinului din Mărgimea Sibiului, unde am parcurs vre-o 20 de km prin văile de lângă Cisnădioara. Am ajuns în Valea Golcin, la stâna lui Badea Gheorghe care îngrijește sute de oi și care fac cea mai bună brânză din lume. 

Drumul până la stână a durat câteva ore, să nu credeți că cucerirea munților e o treabă ușoară, dar cu siguranță ajută la curățirea minții, a sufletului și a sângelui. 

La stână am servit o masă autentică românească - roșii, ceapă, brânză și măligă de munte, toate servite chiar de pe farfuriile autentice. Le mulțumesc baieților de la Transylvania Guide Sibiu pentru un prânz tradițional și experiență impresionantă de la ziua mea de naștere.

Mai jos am pregătit câteva poze din călătoria printre nori, să vedeți și voi ce frumos e în zona Ardealului, iar dacă ajungeți prin Sibiul, neapărat colindați și munții din zonă.La jumătate din drumul spre stâna lui Badea Gheorghe

Peisaje ce îmi taie răsuflarea 

 Un personaj tare funny vroia să ne însoțească pe munte 

 Să nu credeți că urcarea pe munte e floare la ureche


 Unul din personajele de pe munte pozează pentru bloggeri
Farfuriile autentice de pe care am servit masa

Această poză de la stână trebuie să o vedeți și voi

Și Badea Gheorghe, ciobanul din Golcin

 Brânza și măliga de munte
 
 Bulzii de măligă

O fotografie care îmi va aminti cum mi-am petrecut ziua de naștere în Marginimea Sibiului

Photo credit: Airlinestravel.ro / SlowRide.ro
------
Acest articol a fost scris pentru infoturul “#RomaniaAutentica: Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului”, organizat de TurismMarket.com şi Transylvania Guide Sibiu, în parteneriat cu Pensiunea Casa Soarelui, agenţia de turism TrampTravel.ro, TravelWithaSmile.net şi cu sprijinul Pensiunea Apfelhaus, Pensiunea Bunica Eugenia, Ferma Scoala Cornatel, Sibiu-Agnita Railway, Sibiu-Turism.ro.

Un comentariu: