miercuri, 20 mai 2015

Tu cum te ții în mâini?


Oamenii mai demult citau cărți sau ziare în transportul public, în parc sau chiar acasă, acum toți stau cu nasul în telefon.

Ne bucurăm că înaltele tehnologii progresează zi de zi, poate chiar oră de oră. Cu 10 ani în urmă foloseam telefoanele doar pentru apeluri, mesaje și ne lăudam cine și ce ringtone avea la telefonul mobil.

Acum suntem în anul 2015, anul în care device-urile moderne îți oferă multe opțiuni de orientare în spațiu, în lume chiar și univers. Ne dorim și creăm tehnologii care să ne stimuleze spre o dezvoltare, un progres. Dar, de cele mai multe ori, device-urile pe care le alegem ne fură foarte mult timp.

Mi-am creat o serie de reguli care ar diminua dependența de micile emițătoare de radiație. Recunosc că le încalc, dar încerc să îmi limitez timpul petrecut cu nasul în telefon, căci chiar timp de 5, 10 uneori 120 de minute nu se întâmplă nimic deosebit în spațiul virtual.

Reguli mele sunt:
-în transportul public nu stau cu nasul în telefon (ye, right)
-în weekend fac pauze (câteodată sau un weekend din șapte)
-în timpul zilei de muncă încerc să mă iau în mâini (recunosc că este greu)

Cercetările au arătat că 73% din americanii care nu își au telefonul aproape suferă un „atac de panică”. Pentru a intra mai mult în detalii, 14% dintre aceștia au recunoscut că se simt chiar „disperați” fără telefonul în mână. A fost chiar calculată și o media pentru cât de des americanii își verifică telefonul. Incredibil, dar la fiecare 5,6 minute, un american se lipește de device.
Realitatea este că gadget-urile noastre au devenit mai mult decât telefoane.
Trebuie să ne amintim că telefonul este un accesoriu, nu o prioritate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu