vineri, 26 iunie 2015

Urmează trei zile medievale


Cred că am fost pasionată de istorie de mică, fără să bănuiesc de faptul când voi crește mare voi petrece 5 ani studiind despre alte vremuri, citind despre cavaleri, cruciade, războaie și altele.

Începând de astăzi, se deschid ușile celei de-a doua ediție a Festivalului Medieval la VATRA.
Pentru anul acesta complexul va găzdui mai multe cete de cavaleri din afara țării. Cluburi istorice din Europă vor realiza spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și tabere medievale.În zona copiilor vor fi dansuri medievale, bătălii medievale improvizate cu cei mici, ateliere de creaţie, plimbări cu poneiul şi calul, tobogane.

Iar pentru regi și regine va fi amenajată o veritabilă curte regală cu tron, sceptru, coroană şi mantie, unde vizitatorii se vor putea fotografia.

Muzica medievală veritabilă va fi indispensabilă la acest festival. Pe scena mare vor evolua solişti şi formaţii instrumentale profesioniste, dar şi trupe de amatori, reprezentanţi ai folclorului medieval atât din Republica Moldova, cât şi din străinătate.

Țineți minte de rugul de foc de seara târziu și băieții care cântau la chitară? Cred că vom face o tradiție cu rugul.
Ne vedem la VATRA și să avem un weekend medieval! 


Prețul biletului pentru o zi la Festivalul Medieval e de 100 de lei, iar pentru toate cele trei zile biletul va costa 150 de lei. Mai multe informații despre festival, găsiți pe pagina evenimentului sau vatrafest.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu