duminică, 21 iunie 2015

Mândrele lui MIHU
M-am îndrăgostit de fete, de mai multe. Și ele toate sunt mândre, mândrele lui MIHU.

De câțiva ani sunt tot mai mult atrasă de istoria și tradițiile noastre. Eu m-am născut într-o perioadă când tradițiile noastre nu erau de interes general, erau ascunse pe undeva, lăsate să se prăfuiască.

Datorită oamenilor care simt și trăiesc învățând pe alții despre datinile noastre, am cunoscu o nou element a culturii noastre de care mă mândresc.  

Astăzi, de ziua internațională a iei, vreau să cunoașteți câteva mândre și pe autorul acestora. Pe MIHU l-am cunoscut datorită expoziției sale expusă în această primăvară. Fiind una neobișnuită, cu mult suflet și mândre.
i-am cunoscut mândrele îmbrăcate în ii și care este mesajul transmis de acestea. 
„Pentru că mândra e natura și natura e mândra. Aceasta între spice și maci e chemarea sufletului la libertate. Iar un suflet poate fi liber doar alături de natură, atunci când e în mijlocul creației”, a spus pictorul.

Mihu a imprimat multe chipuri de femei mândre pe tablourile sale. Și cum spune el o mândră nu e mândră, dacă nu e îmbrăcată în ei, reușește în toate lucrările sale să transmită lumea interioară a unei femei. 

Eu mai am un vis: aș vrea o mândră de a lui MIHU acasă, pentru inspirație, pentru mândrie.  În tablourile pictorului eu văd un univers fără margini, multă libertate și viață veșnică.

Dacă v-am intrigat și vreți să aflați mai multe despre mândre, citiți interviul pictorului Mihai Ungureanu pentru ziarul TIMPUL
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu