vineri, 17 iulie 2015

De azi, e Meatless Friday

De azi, e Meatless Friday.
M-am alăturat inițiativei bloggeriței Daniela Dermengi, de a renunța la consumul cărnii pentru o zi din săptămână. So, ziua de vineri va fi la fel de gustoasă și sănătoasă, doar că fără carne.

Meatless Friday are ca scop reducerea consumului cărnii. 
De ce? 
Câți din voi știți care este cantitatea de carne pe care o poate mânca un om? 
Per kg de masă corporală, se recomandă pentru consum 0,5 grame de carne, însă oamenii au tendința de a depăși această cantitate. 
Pentru greutatea mea, eu ar trebui să consum cam 25 de grame de carne.

Cred că știți, dar țin să vă reamintesc, că abuzul de consum a cărnii, provocă anumite boli ale organismului nostru. Așadar, excesul de carne generează substanțe chimice care, în contact prelungit cu mucoasa intestinului, acționează ca un agent cancerigen. Astfel, consumul frecvent de carne este asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Hormonii prezenţi în carne pot genera tulburări endocrine, insuficiență cardiacă, acnee şi celulită, dar şi dereglarea greutăţii și constipație.

Pentru cei care țin la proteine, aflați că sunt o serie de alimente care le conțin, deci avem cu ce înlocui carnea. 
Iată aici o listă.Prima reuniune a bloggerițelor care au decis să se alături campaniei, a avut loc în incinta Tucano Coffe Brasil, care de altfel, este primul local susține campania. Trebuie să știți că aici 80 la sută dintre produse sunt fără carne. Cât am stat și am discutat cu fetele despre vinerile ce urmează, am avut parte de o degustare de cafea. 
Blogul Ladylike te invită la primul Masterclass Gastronomic din campania Meatless Friday by Ladylike. Danu Marian - un inscusit bucătar ce și-a cultivat talentul în ale gătitului prin orașele Italiei, te învață cum să faci un meniu din trei feluri de mâncare sănătoase, pregătite fără carne, din produse marca Casa Rinaldi, ideale pentru a fi savurate într-o zi de vineri fără carne. Acesta va avea loc vineri, pe 14 august, pentru cei interesați, găsiți aici un link pentru eveniment. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu