miercuri, 15 iulie 2015

Despre o nouă pasiuneAstăzi un prieten m-a abordat cu o idee năstrușnică despre pasiunile mele. 
A fost ceva de genul:
- De ce Lia, nu ai scrie despre pasiunile tale. Ar fi interesant pentru cititorii tăi să afle ce pasiuni ai. Well, iată și că a apărut postarea cu una dintre lucrurile care îmi plac.

Unii au ca pasiune colectarea clamelor, alții iubesc să facă fotografii răsăriturilor sau apusurilor, iar eu de ceva timp, am descoperit că îmi place să cuceresc munții, la propriu.

Hiking-ul sau drumețiile muntoase sunt pentru mine o adevărată peripeție la care mă gândesc în ultimul timp tot mai mult. Deodată am început să observ că mai mulți prieteni de ai mei fac drumeții montane tot mai des. Ce păcat că nu avem munți în țară.

Prima dată am urcat pe un munte acum doi an, în cadrul proiectului #priNeamț. Ca prima dată nu am depus un mare efort, că ne-am urcat cu telegondola, dar sentimentul de a te afla la înălțimi (la propriu) m-a cucerit instant. 

 Vârful Toaca 1904 m (munții Ceahlăului) toamna 2014

Astăzi mi-au amintit de acel sentiment postările bloggeriței din România, Elena Cîrîc, care de curând s-a aventurat și a cucerit Mont Blanc-ul, da, el care are înălțimea de aproximativ 4.810m. Vârful alb, este cel mai înalt din Alpi și din Europa de Vest și este situat la granița dintre Franța și Italia. 

Vă las cu un video de la începutul călătoriei Elenei care mi-a grăbit procesul de a mai cuceri un munte.


2 comentarii:

  1. O pasiune extraordinara si un mod si mai minunat de a cunoaste tara. Multumim si pentru clipul postat care pare cate duce intr-o complet alta lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da..mare păcat ca nu sunt munti in Republica Moldova...eu de ex..împreună cu logodnica mea,care e din Moldova,ne petrecem câte o după-amiază in week-end în Gradina Botanică din Chişinău..acoli este o zonă ce te face sa crezi ca te afli pe munte si obisnuim sa glumim spunând ca suntem la munte,in Chişinău)))

    RăspundețiȘtergere