luni, 20 iulie 2015

O altfel de Moldova / VIDEOEu am crezut că am văzut totul în Moldova, dar m-am înșelat. Putem să recunoaștem că țara noastră e mică, dar în același timp e mare. Câți dintre noi au vizitat majoritatea destinațiilor turistice? Sau chiar dacă ne pare că am văzut totul, misterul țării noastre mereu ne are ceva pregătit.

Zilele trecute am dat peste un nou film video, după care am descoperit că mai sunt locuri în care încă nu am fost. 

După ce îl veți vedea, veți dori neapărat să ajungeți să vedeți inima în formă de inimă de la nordul țării, de la Năslavcea, mănăstirile vechi și conacul și parcul din Mîndîc, Drochia. Conacul a aparținut familiei Oganovici (Ohanowicz), de origine polono armeană în secolul al XIX-lea. În anul 1896 aici a fost sădit un parc, a fost reconstruită clădirea conacului, stilizat fiind după o pagodă chineză. O să vedeți și în video necropola familiei, care pare să fi rămasă intactă. Se spune că în acest parc, există un podeț metalic ajurat - Podul Tristeții, interesant ce legendă ar avea. De planificarea parcului şi mai ales de concepţia sa generală s-a ocupat marele arhitect − Alexandru Bernardazzi, în mod constant acesta consulta planul - concepţie al stăpînului moşiei − Caetan Oganovici.

Vă las să descoperiți și alte locuri frumoase din țara noastră, pe care vă invit să le descoperiți. Care e următoarea ta destinație descoperind Moldova?

Un comentariu:

  1. Republica Moldova are un patrimoniu turistic modest,însă atât cât este,trebuie mediatizat..Năslavcea...arată incredibil..si nu inteleg de ce f puţină lume stie ,cunoaşte,acel colţ de rai..

    RăspundețiȘtergere