vineri, 9 octombrie 2015

3 rețete pentru o vineri fără carneÎn vinerile fără carne parcă mai tare ție poftă de ea. Ispita e de vină :)
Pentru că susțin și promovez campania Meatless Friday, am pregătit trei rețete pentru vinerea fără carne. Acestea au fost pregătite în cadrul celui de-al doilea eveniment Meatless Friday și participantele au gătit câteva bucate mai deocheate, dar cu ajutorul lui Marian Danu, secretele au fost descoperite, sufeltul bucurat și stomăcelul umplut de plăcere. Iată cele trei rețete.

Somon în foietaj

Ingrediente:
250 gr somon, 250 gr spanac, 250 gr foietaj, un ou, 100 gr nuci caju, un cățel de usturoi, parmezan un ardei gras și unul verde

Se curăță somonul de piele și oase, se taie în felii de maxim 1 cm. 
Se face o pastă din spanac, nuci caju, usturoi, apă, ulei și sare.
Se taie aluatul de foietaj. Pe o fâșie de aluat se așează pasta de spanac, felia de somon, apoi se acoperă cu o altă fâșie de aluat. Se tapează pe margini aluatul pentru a se lipi - obținem niște pachețele dreptunghiulare, care se crestează ușor cu cuțitul de-asupra, se unge cu ou bătut și se „pudrează” de-asupra susan alb și negru. Se dă la cuptor.

Între timp facem niște coșulețe din parmezan ras, încins pe o tigaie unsă în prealabil cu puțin ulei. În momentul în care parmezanul din tigaie face bule, îl răsturnăm pe un pahar pentru a lua forma de coșulețe. În aceste coșulețe punem legumele călite (ardei gras).
Se unge farfuria cu pesto, se taie pachețelul cu somon și spanac luat de la cuptor în două, se pune și coșulețul din parmezan cu legume călite în farfurie și se asezonează cu roșii deshidratate.

 Reţeta Flan di Ricotta e Spinaci
Ingrediente 
4 ouă, 200-250 gr. spanac (de dorit să fie proaspăt, calit un pic pe tigaie şi tăiat mărunt), 100-150 ml smântână (nu am reţinut cât de grasă trebuie să fie), 100 gr parmezan, 150 gr. brânză de copt, sare, piper și un vârf de cuţit de nucşoară pentru aromă.
Totul se amestecă, se mixează cu blenderul, obţinînd o masă nici prea groasă, dar nici foarte lichidă, să nu curgă.

Într-o formă de copt, ca pentru cupcake-uri, anterior unsă cu unt, se toarnă conţinutul pregătit şi se dă la cuptor
Sosul cremă se face din smântână, parmezan. Dacă se îngroaşă adăugăm un pic de lapte și un pic de şafran. 
Scoatem tartele din cuptor, deasupra punem sosul pregătit, se decorează cu cartof roşu, tăiat marunt şi călit în ulei sau cu orice altceva care doriţi voi.
 

Reţeta Torta Con Cioccolato e pere in salsa crema inglese

Ingrediente:
1. 3 ouă
2. 2 pliculeţe praf de copt
3. 250 gr. mascarpone
4. 100 gr. făină
5. 40-50 gr. cacao
6. 4-5 pere (mere)
7. 150 gr. zahăr

Pasul 1: se amestecă ouă+zahăr+mascarpone
Pasul 2: se adaugă făină+cacao+praf de copt
Pasul 3: se curăţă perele şi se taie în bucăţi mai mult sau mai puţin egale, după această se pun într-un bol şi se stropesc cu lămâie
Pasul 4: conţinutul de mai sus se amestecă cu perele foarte bine
Pasul 5: Se pregăteşte o tavă, se unge cu unt, apoi se acoperă cu hîrtie de copt pe fund cât şi pe margini
Pasul 6: conţinul pregătit se toarnă în tavă şi se pune în cuptor pentru 40-45 minute

Crema (caldă):
2 galbenuşuri, 50 gr. zahăr, 1 plic vanilie, 250 ml lapte, un pic făină. După ce tarta este scoasă din cuptor, se taie în bucăţi şi se serveşte cu cremă deasupra. 

Cum a decurs procesul de gătit la cel de-al doilea eveniment Meatless Friday, urmăriți în galeria de mai jos:

...


Masterclass-ul a fost organizat cu susținerea Antos, Avon, Medpark, Lo Chef, Casa Rinaldi,Detox Delivery, Asconi, Atelier de Feminitate, Gusto Pretzel, Ea.md, și bloggerițelor Iuliana Mămăligă, Doina Babcinschi, Cristina Gurez, Vlada Cotorobai, Mihaela Roșcov.

MeatlessFriday  este o campanie care face parte din campania globală Meatleas Monday. Este o campanie lansată de blogul Ladylike și are drept scop de a reduce consumul de carne prin renunțarea la aceasta pentru cel puțin o zi pe săptămână și anume, vinerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu