duminică, 11 octombrie 2015

(Ultima) încercare de a renunța la viața virtuală


Câteodată chiar nu sunt bucuroasă dezvoltării avansate a tehnologiilor. Recunosc că ele ne ajută în activitățile noastre, dar de cele mai multe ori ne răpesc ce avem mai scump: timpul. 

Eu de prin vară încerc să îmi creez niște reguli, care m-ar organiza să nu-mi pierd timpul pe net.

Din cauza programului încărcat, am încercat :) să evadez din lumea virtuală, dar cu tare mare greu. Deși am avut parte de două zile fără rețele de socializare, iar când am intrat mi-am dat seama că nu am pierdut nimic. Iar, acest nimic se întâmplă cam 90 la sută din timpul când stăm cu ochii lipiți de calculator, tabletă sau telefon.

Iată câteva din regulile mele, de care mai țin cont când vreau să renunț la lumea virtuală: 

- în transportul public, telefonul stă în buzunar iar ochii admiră orașul sau oamenii (deși de multe ori nu prea ai ce admira), în acest timp ochii se odihnesc după opt ore de muncă :)
-în timp ce conduc, încă încerc să nu stau cu telefonul în mână (vorbesc despre staționarea la semafoare sau ambuteiaje, fără exagerări).
- înainte de culcare cu o oră este absolut interzis să folosim dispozitivele. Acestea emit o lumină albastră care alterează producția hormonului melatonină, care are un rol important în reglarea somnului. Cu alte cuvinte, lumina gadget-urilor distruge hormonul responsabil de somn. Și apoi chiar greu adorm, poate ați observat și voi.
- cât despre pierderea timpului la muncă pe rețelele de socializare, fiecare știe cum mai bine gestionează timpul, dar evident că mai evădăm pe acestea. 

Poate inspir și alții să mai lase telefonul deoparte, să trăim în viața reală. Chiar dacă e un mijloc de toamnă nu prea plăcut, din cauza ploilor, putem găsi cum să ne petrecem timpul, nu neapărat să îl pierdem ;)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu