vineri, 2 octombrie 2015

Ziua Națională a vinului 2015 - Hai pe la vinării
Chiar dacă anul acesta nu avem parte de o sărbătoare a vinului în centrul capitalei, acest fapt nu înseamnă că vom renunța la sărbătoare. Nu, în Moldova și nu moldovenii :)

Atât timp suntem prinși între patru pereți, cred că a venit momentul să explorăm destinațiile vinicole cu care atât de tare ne mândrim și le povestim prietenilor noștri din afară. 

Pentru zilele următoare vă îndemn să lăsați orașul și să evadați în natura țării nostre care este destul de colorată în această perioadă. Nu doar că veți descoperi noi destinații, dar un pic de socializare în mijlocul naturii cu un pahar de vin e cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla într-un weekend din octombrie. 

Iar dacă sunteți confuzi unde ați putea pleca să degustați un vin sau must proaspăt, Wine of Moldova a avut grijă să ne ofere detaliile sărbătorilor la 11 destinații din țară.

Fie că alegeți după distanța până la vinărie, fie după preferințe sau dacă sunteți în căutare de ceva nou, eu sunt sigură că veți avea parte de un weekend de neuitat.


Asconi Winery așteaptă vizitatorii să descopere un loc liniștit departe de zgomotul capitalei amenajată într-un stil tradițional. Aweee, dar mâncarea... Vinăria este situată la intrarea în satul Puhoi, la doar 30 de minute de oraș. 
Să încercați neapărat Rieslingul lor. 
Castel Mimi va deschide porțile vinăriei sale, chiar dacă lucrările de restaurare a celui mai vechi castel din țară nu s-au încheiat. Atenție însă, vinăria vă așteaptă doar în ziua de sâmbătă.

Evenimentul va începe la ora 11:00 cu un program artistic, show-uri tematice și excursii cu degustări prin cel mai vechi castel vinicol din țară. Pentru vizitatorii cu copii va fi amenajat un teren de joacă cu animatori și supervizori unde copii se vor distra pe tot parcursul zilei.Chateau Vartely  vă așteaptă să descoperiți și savurați corect vinurile și aromele moldave. Totodată, veți avea o ocazie specială de admira lucrările la mai mulți meșteri populari Château Vartely din mai multe localităţi, ca meșterul de covoare populare Ecaterina Popescu, Alexandra Morari - împletitură în papură, Eugenia Burlacenco - ceramică albă și alții. Pentru cei care caută vinuri noi, aflați că Chateau Vartely a lansat zilele trecute un nou vin pe piață - Individo, un cupaj dintre Rară Neagră și Malbec Syrah. Et Cetera Wines ar fi locul unde aș pleca neapărat în ceste două zile. Chiar dacă durează ceva timp până ajungi acolo, dar se merită să vizitați neapărat și această vinărie. Iar bucatele tradiționale din zonă, sunt deosebite, mai ales plăcinta miresei. Cei care au gustat, știu cum sunt acestea. Cei care încă nu au gustat din renumitele plăcinte din Ștefan Vodă să o faceți neapărat. O opțiune ideală pentru iubitorii de vin care vor să participe la o sărbătoare a vinului moldovenesc în sânul naturii, pot veni la Orheiul Vechi, Asociatia Micilor Producători de vin cu participarea membrilor asociației și a altor producători ca Carpe Diem, Equinox, Mezalimpe, Gogu Winery, MinisTerrios, Barza Albă, Fautor, Gitana Winery și Vinăria DAC vă așteaptă pe 3 și 4 octombrie la Butuceni.
Iată și un link la evenimentul pe facebook.  

Vă doresc un weekend frumos și nu uitați consumați vin de calitate în cantități moderate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu