miercuri, 4 noiembrie 2015

Noi avem ce merităm


Toți strigăm la stânga și la dreapta că vrem schimbare, că vrem să ne fie mai bine.
Că vrem să trăim într-un oraș curat, o societate educată cu norme și valori adevărate.
Eu vreau,      Noi vrem
Tu vrei,         Voi vreți
El/ea vrea,     Ei, ele vor
Întrebarea mea este cine va lucra pentru aceste schimbări și pentru construirea unei societăți/capitale/țări așa cum chiar ne dorim.

Răspunsul la întrebare nu îl avem. Fiindcă toți suntem cu dorința de a vrea și nu prea de a munci.

Acest text este scris în legătură cu tragedia din București. În urma unui incendiului dintr-un club de noapte, unde au murit 32 de persoane.

Fiindcă oamenii au VRUT să reacționeze, așa și au făcut. Au făcut o forță pentru că le-a păsat că ce care au avut de suferit, că oricine putea fi în locul lor. Ieri seara în București, 25 de mii de oamenii au ieșit în stradă pentru a insista la pedepsirea celor au fost nepăstori și care ar fi putut preveni această tragedie care a marcat pe mulți, atât în România cât și peste hotarele ei. Oamenii au realizat că din cauza nepăsării celor responsabili a fost nevoie ca 32 de oameni să nu mai fie și mulți alții să devină victime. Nepăsarea românilor și sfârșitul răbdării i-a unit într-o forță, demonstrând că se poate de influențat.

În această vară și toamnă s-a încercat o schimbare de situație și la noi în țară. Situație economică, socială și politică nu ne mai convine, nouă la toți. Dar câți au ieșit să susțină protestatarii? S-au organizat câteva proteste masive, au fost invitați toți oamenii din țară pentru a pune bazele unei schimbări. Dar prea puțini au venit. Am găsit scuzele necesare pentru a rămâne acasă, dar a doua zi tot au strigat în gura mare că vor o schimbare.

Și nu am reușit să ne strângem nici jumătate din numărul celor din București. Fiindcă noi rămânem cu dorințele, suntem lenoși. De aceea avem ce merităm. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu