vineri, 20 noiembrie 2015

Secretele pregătirii bruschettelor și cum le putem combina în bucătărie


Una dintre cele mai populare gustări pe care le-am îndrăgit sunt bruschettele. În localuri nu prea îmi place să le comand, fiindcă nu m-a impresionat nici o rețeta. Atunci am zis că e timpul să învăț de la un bucătar adevărat.

Iar, datorită campaniei Meatless Friday și master class-urilor organizate am învățat să gătesc bruschette gustoase într-un timp scurt. 

Gustările se prepară din baghete franceze pe care le găsiți și în magazinele noastre. Feliile se taie cam de 2-3 cm și se așează într-o tavă care ulterior va fi pusă în cuptor. Până atunci, le potrivim cu condimente ca sare, piper negru și mai putem adăuga condimentele preferate, eu adaug cimbru.


Acum vine magia. Pentru ca bruschettele pe care le veți pregăti să fie cele mai gustoase din univers, bucătarul ne-a propus să pregătim o cremă din ulei de măsline, usturoi și condimentele preferate, care se bagă într-un blender. Cu crema pregătită, stropim bruschettele înainte de a le băga la cuptor pentru zece minute. După ce le-am scos de la copt, am ales să facem bruschettele cu roșii uscate și cremă din truffe (renumitele ciuperci franceze). Apropo, această cremă din ciuperci este de găsit la Casa Rinaldi. 

Ecco, acum bruschetele sunt gata. Dar, pentru că tot am venit să învățăm câteva secrete din bucătărie, am complicat rețeta. Între timp am pregătit o cremă de mazăre, care mai conținea și legume, iar după ce acestea au fost fierte le-am trecut printr-un blender.

La final, ne-am ales cu o cremă de mazăre, asortată cu bruschette, peste care am adăugat germeni de lucernă. Germenii sunt bogat în minerale, vitamine, proteine și enzime. 
Să aveți poftă! Eu revin cu o postare despre un risotto ca la carte și o tartă Charlotte. 


Meatless Friday este o campanie ce promovează renunțarea la consumul de carne pentru cel puțin o zi pe săptămână. Campania a fost în premieră în Moldova de blogul pentru femei Ladylike, a cărui autoare este Daniela Dermengi, și este promovată ca o campanie de educare  alimentară a populației. Masterclassurile gastronomice sunt primele proiecte organizate în cardul acestei campanii și de fiecare data sunt susținute de diverși parteneri.  

Cel de-al treilea masterclass marca Meatless Friday by Ladylike are ca gold parteners, cosmetica naturală ANTOS, bijuterii hand-made Stasya Bijoux, produsele și ingredientele din bucătăria italiană marca Casa Rinaldi, compania de cosmetică și parfumuri L’Ambre și salonul Doctor Lica, iar partenerii de argint sunt fotograful Alex Morgoci, covrigăria Gusto Pretzel, brandul autohton de haine pentru femei Nanetty și site-ul pentru femei EA.md.

Citește pe blogul Ladylike de ce ar trebui să renunți carne, iar detalii despre masterclass-ul nr.3 și rețetele gătite în cadrul acestuia le găsești pe pagina de facebook a evenimentului, dar și pe pagina de facebook a campaniei Meatless Friday bu Ladylike

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu