miercuri, 2 decembrie 2015

Europa vine în Moldova pe la Orhei
Ieri, întâi decembrie a fost inaugurat cu „mare” fast în capitală Pomul de Crăciun. Nu țin minte să fi fost atât de plictisitor la inaugurare, iar pomul ca de obicei arăta sărăcuț. Cred că trebuie să ne bucurăm să nu s-au cheltuit bani în zadar pentru un brad, care se mai și tăia. Discursul primarului a fost sec și cu efect întârziat. După trei săptămâni de la atentatele teroriste din Paris, s-a iluminat în semn de solidaritate Arcul de Triumf în culorile trapelului francez. Cum a spus și primarul, mai bine mai târziu decât niciodată. Și cam atâtă atenție pentru locuitori de sărbători.

Pentru ca să fac comparație cu alte orașe mari din țară am zis să văd ce se întâmplă în capitala de nord a țării. Am căutat pe diverse canale dacă a fost inaugurat un brad în Bălți, sau orice eveniment în stilul primarului, ceva pompos, dar surpriză, nimic nu am găsit. 

Nici la Orhei ieri nu a fost inaugurat bradul de sărbători. În schimb pe site-ul primăriei, am aflat că în curând aici se va organiza un târg de Crăciun, care va dura aproape trei săptămâni. 

De pe portalul Primăriei aflu că târgul va avea loc în perioada 22 decembrie - 10 ianuarie în centrul orașului pe strada Vasile Lupu. Programul târgului include lucruri cu care suntem obișnuiți, standuri de vânzare, personaje costumate și bunătăți culinare. Impresionată să aflu că în Orhei va fi instalat un patinoar, casa lui Moș Crăciun și vor fi organizate ateliere de creație pentru copii. Cam așa arătă varianta europeană a unui târg de Crăciun. Cu de toate pentru toți și cu ceva nou. Și cum oameniilor să nu le placă de primar, când el chiar face multe pentru Orhei.

Oh, da și cireașa de pe tort. Pentru prima dată în țară cuiva chiar îi pasă de mediul nostru și aplică valorile europene. Primarul Orheiului, Ilan Șor anunță că în oraș va fi instalat un brad de Crăciun ECO, care va fi cel mai mare din țară, înalt de 24 de metri.În sfârșit cineva dintre autorități ține cont de mediul nostru. O puteți numi PR sau cum vreți. Dar eu mă bucur că cineva a luat o inițiativă frumoasă de a alege un brad ECO, care va oferi aceeași atmosferă de sărbătoare. Și chiar dacă vi se pare că tăierea unui arbore este o nimica toată, am să vă întreb când ați sădit ultima dată un copac?

Se pare că Europa vine pe la Orhei. Și orașul tot mai mult își merită titlul de un oraș european.

Dacă vreți să vedeți și voi cum va fi organizat târgul de Crăciun de la Orhei, urmăriți mai multe detalii pe pagina craciunorhei.md 

Eu cred că anul acesta vom avea mai multe fotografii pe rețelele de socializare din Orhei decât din Chișinău. Și vom începe să vizităm mai activ Orheiul. Au sarmale tare gustoase acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu