luni, 21 decembrie 2015

Un târg de Crăciun adevărat de care fiecare vrem să ne bucurăm

Imagine simbol

Eu aș propune ca în țarat noastră mioritică să se desfășoare un concurs pentru cele mai reușite amenajări dedicate sărbătorilor de iarnă în diverse localități. Dar în acest caz, primarii ar intra într-o competiție și ar uita cui sunt dedicate aceste sărbători. De fapt, majoritatea primarilor de la noi din țară, care se vor europeni, dorm pe o ureche. În schimb, sunt alți primari care crează condiții specifice sărbătorilor care se apropie, da, pentru oameni. 


Am urmărit și am să continui să admir ce se întâmplă în Orhei. Îmi place ce face primarul Ilan Șor, iar eu cred că este important cum se simt locuitorii orașului, care văd cel mai bine atitudinea autorităților. 

Mâine la Orhei va fi deschis târgul de Crăciun și nu unul oarecare, ci într-un stil european cu un patinoar, cu ateliere de creații pentru copii și casa lui Moș Crăciun. Eu acum mi-am dat seama că nu am fost niciodată acasă la Moș Crăciun :) 


Marți la orele 17, primarul va tăia panglica de la poarta simbolică a orășelului de sărbătoare și cred centrul orașului Orhei va deveni o sărbătoare adevărată cu distracții pentru copii.

Într-un stil tradițional al sărbătorii, interpreții autohtoni vor încânta publicul care va veni în orășelul de Crăciun. Geta Burlacu, SunStroke Project, Ian Raiburg, formația Zdob și Zdub și desigur Iurie Sadovnic se numără printre vedetele autohtone care vor bucura spectatorii. 

Și cea mai mare bucurie pentru locuitorii orașului și oaspeții acestuia care vor vizita orășelul de Crăciun va fi patinoarul. Iar prețul, zic eu simbolic de 10 lei, pentru marea bucurie va permite tuturor să danseze pe patine. Pentru cei care doresc să viziteze orașul de sărbători din Orhei, găsiți programul detaliat pe site-ul primăriei Orhei

Cine mai merge cu mine acasă la Moș Crăciun? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu