vineri, 15 ianuarie 2016

Granita din portocale

Pentru că am dedicat postările de vineri campaniei Meatless Friday, azi vreau să vă prezint o rețetă a unui desert neobișnuit și ușor de pregătit. Rețeta desertului am pregătit-o la master class-ul din decembrie a campaniei.

Granita din portocale sau zgropino este un desert pregătit din pulpa de portocală, trecută prin procesul de congelare și servită într-un mod inedit. Se extrage pulpa din portocală, se amestecă cu apă și zahăr și se lasă la congelator (3-4 ore). Din 30 în 30 de minute se scoate și se amestecă pentru ca întreaga cantitate să nu înghețe și să formeze o bucată mare de gheață. După ce masa de pulpă începe să se cristalizeze se toarnă în coaja de portocală și se servește. În locul portocalelor se poate de ales oricare alt fruct suculent. Mai jos găsiți și un video cum Danu Marian amestecă desertul.A video posted by Liacalatoria (@liaciutac) on
Campanie Meatless Friday by Ladylike este o campanie de educare alimentară care a fost lansată în anul 2015 de blogul pentru femei Ladylike, a cărui autoare este Daniela Dermengi. Făcând o retrospectivă a masterclass-urilor gastronomice marca Meatless Friday by Ladylike, amintesc că au fost organizate 4 masterclass-uri, găzduite de salonul gastronomicLo Chef și pe parcursul lor s-au gătit rețete fără carne sub instruirea chef-ului Marian Danu. 
De fiecare dată masterclass-urile marca Meatless Friday by Ladylike sunt susținute de diverși parteneri. Masterclass-ul din 18 decembrie a avut ca parteneri produsele și ingredientele din bucătăria italiană marca Casa Rinaldi, cosmetica naturală ANTOS, lumânările hand-made PAO Candles, serviciile de epilare și cosmetologie Medpark, restaurantul Oliva, compania de cosmetică și parfumuri Avon, vinurile Bostavan, astrologul Cristina Oxentii, covrigăria Gusto Pretzel și clubul Kangoo Jumps din Moldova. Fotograful evenimentului este Alex Morgoci, iar partenerii media ai campaniei sunt EA.md și shok.md.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu