vineri, 1 ianuarie 2016

Special Meatless Friday


În luna decembrie am avut un Meatless Friday special, dedicat sărbătorilor de iarnă. Fiindcă a venit perioada magiei de iarnă, ne place să decorăm casa cu diverse obiecte de decor, pentru o atmosferă mai specială și ne place să gătim ceva mai deosebit.

De data aceasta Meatless Friday by Ladylike a venit cu patru super rețete pentru zilele fără carne. Azi îți prezint cum să gătești în șase pași  o lasagna vegetariană din vinete cu mult-mult cașcaval.

Parmigiana di melanzane - specialitate din Sicilia :)

1. Vânăta se taie felii pe lungime, se condimentează cu mirodeniile preferate.
2. Feliile se trece prin făină și ouă și se călesc în mult ulei.
3. Se pun pe o coală de hârtie astfel ca surplusul de ulei să fie absorbit. 

Se pregătește sepratat un sos special din legume. Acesta se prepară din morcov tăiat cubulețe, țelină rondele, ardei cubulețe, ceapă cubulețe, cățel usturoi, puțin busuioc proaspăt și o frunză de dafin - toate se călesc, apoi se adaugă sosul de roșii de la borcan cu tot cu roșii întregi și se pun la fiert la foc mic, apoi se dau toate prin blender.

4. Se ia o tava, se unge cu ulei, apoi cu sosul de legume. Se aranjează legumele cu cașcaval pe straturi. Se pune un strat din feliile de vânătă calite, se ung din nou cu sos de legume, se pune parmezan ras și cașcaval (se poate și rusesc) taiat cubulete. Ingredientele se pun în câteva straturi.
5. Se pune la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.
6. Să aveți poftă. Lasanga vegetariană are gust de ciuperci, dar e sută la sută meatless :)


Revin curând cu celelalte rețete despre un desert inedit pregătit într-un fruct exotic preferat de noi. 


Campanie Meatless Friday by Ladylike este o campanie de educare alimentară care a fost lansată în anul 2015 de blogul pentru femei Ladylike, a cărui autoare este Daniela Dermengi. Făcând o retrospectivă a masterclass-urilor gastronomice marca Meatless Friday by Ladylike, amintesc că au fost organizate 4 masterclass-uri, găzduite de salonul gastronomicLo Chef și pe parcursul lor s-au gătit rețete fără carne sub instruirea chef-ului Marian Danu. 
De fiecare dată masterclass-urile marca Meatless Friday by Ladylike sunt susținute de diverși parteneri. Masterclass-ul din 18 decembrie a avut ca parteneri produsele și ingredientele din bucătăria italiană marca Casa Rinaldi, cosmetica naturală ANTOS, lumânările hand-made PAO Candles, serviciile de epilare și cosmetologie Medpark, restaurantul Oliva, compania de cosmetică și parfumuri Avon, vinurile Bostavan, astrologul Cristina Oxentii, covrigăria Gusto Pretzel și clubul Kangoo Jumps din Moldova. Fotograful evenimentului este Alex Morgoci, iar partenerii media ai campaniei sunt EA.md și shok.md.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu