vineri, 18 martie 2016

Despre unii șoferii din capitală


În curând străzile Chișinăului vor arăta anume așa


Câteva zile în urmă, portaluri de știri și televiziunile anunțau vești care păreau să fie îmbucurătoare la prima vedere și promiteau să rezolve anumite probleme pentru locuitoriilor capitalei.

Marea noutate consta amenajarea a sutelelor de locuri de parcare care urmează să fie amenajate pe trei artere principale din capitală. Șoferii nu vor mai lăsa mașinile oriunde pe străzi, ci vor putea lăsa mașinie la parcăria amenajate. Astfel, autoritățile dorind să elibereze străzile de ambuteiajte din cauza mașinilor care staționează în zonele interzise. Yeah, right.

Ei, eu nu cred că amenejarea acestor parcări vor soluționa ceva, anume din câteva motive:
1. O parte din concetățenii noștri nu pot parca ca la carte.
2. O parte din moldoveni nu le pasă unde parchează. În mintea lor sună veșnica scuză „Eu am nevoie”
3. O parte din moldoveni nu le pasă cum lasă mașina în stradă.
Vă imaginați un șofer cu toate trăsăturile de mai sus? Iar noi am văzut că sunt astfel de șoferi în capitală.

Serile trecute am fost într-un mall din capitală, unde mi-am confirmat ceea ce am scris mai sus. Fiind într-o zi agromerată, șoferii cu greu găseau un loc de parcare, inclusiv eu. Aceste câteva fotografii le-am făcut în 5 minute cât am parcurs de la mașina parcată la intrarea în centrul comercial. Și dacă în oraș scuza este că nu sunt locuri de parcare amenajate și delimitate, care e scuza șoferilor surprinși de mine în imaginile de mai jos?

Deci câte locuri de parcare s-ar face pe străzile capitalei, până nu ne învățăm să ne pase de cei din jur, nu vom avea un oraș normal, nu mai vorbim de SF.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu