luni, 25 aprilie 2016

7 zile de digital detoxÎn ultima perioadă am devenit dependentă de net. Mi-au spus-o prietenii, părinții și mă uit prin fotografii că mai mereu sunt cu nasul în telefon. Evident, că în lumea virtuală nu se întâmplă mare brânză, dar mă atrage ca un magnet. Încerc să renunț de viața virtuală și vreau să mă împart cu voi cu câteva sfaturi, pe care le-am pus aplicare în anumite zile. Mai ales că urmează poate cea mai frumoasă perioadă din an, când zic să petrecem mai mult timp în viața reală.

Luni 
Dă unfollow persoanelor care nu le cunoști.
Unsubscribe de la email-urile care nu îți aduc folos.
Șterge aplicațiile pe care nu le folosești din telefon.

Marți
Scoate notificările care îți vin la telefon (în afara celor legate de seriviciu). Timp de două săptămâni eu am oprit notificările din o groază de grupuri. Le-am lăsat pe acelea de care am nevoie.

Miercuri
Bănuiesc că primul lucru pe care îl faci în fiecare dimineața, imediat după ce te-ai trezit, este să verifici rețelele de socializare. Renunță la acest viciu.

Joi
Pune telefonul la încărcat cât mai departe de pat, astfel vei renunța să îl verifici înainte de somn. Cu o oră înainte de cultare este interzis că folosim dispozitivele. Acestea emit o lumină albastră care alterează producția hormonului melatonină, care are un rol important în regalarea somnului. Despre acest fenomen am mai scris anterior.

Vineri

Ieși la cină în oraș și lasă telefonul acasă.

Sâmbătă 
Petrece o zi întreagă fără să postezi ceva pe rețelele de socializare.

Duminică
Închide telefonul (sau internetul) pe tot parcursul zilei.

Acum la telefonul meu mi-am păstrat doar emai-ul, chatul de facebook ( în curând renunț și la acesta) și Instagramul.

După ce am dat log out din facebook, m-am simțit mai liberă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu