joi, 28 aprilie 2016

Lucrurile simple sunt geniale

Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple. 
Cineva spunea că tot ce e simplu, este și genial.


Urmăresc cât de repede evoluează lucrurile pe care le utilizăm zi de zi. Gadgeturile nu mai sunt ce erau acum cinci sau zece ani. Cam toate accesoriile suferă modificări și sunt adaptate necesităților noastre. 


Spre exemplu ceasurile. Acestea nu mai arată în varianta lor clasică pe care o știm. Pentru mine, ele arată tot mai ciudat și nu aș vrea să dispară felul în care le știm, dar salut progresul și creativitatea.


De curând mi-am luat un nou ceas într-o variantă clasică, pe care l-am găsit la AVON. Mi-a plăcut enorm cadranul mare și simplu, care nu are multă încărcătură. Culoarea curelușei în nuanța unui roz pudrat m-a făcut să îl aleg imediat. Culorile pastelate din familia roz - sunt preferatele mele, iar compania AVON a pregătit mai multe modele de ceasuri, care pot fi purtate pentru orice ocazie.

Rămân convinsă că ceasul rămâne un accesoriu de modă pentru care brandul și estetica sunt de maximă importanță.

Cât căutam pe net curiozități despre ceasuri, am găsit că la început ceasurile de mână erau purtate doar de femei, în timp ce bărbații îl păstrau în buzunar. 


Una dintre cele mai timpurii informații despre ceasurile de mână, este aceea că un astfel de obiect ar fi fost dăruit, sub forma unei brățări, Elisabetei I a Angliei de către iubitul ei Robert Dudley în 1571. Poate pentru voi personalitatea Elisabetei I nu înseamnă multe, însă eu am scris două teze despre ea. 


Acum istoria ceasului cunoaște o dezvoltare tehnică rapidă. Inventatorii introduc tot felul de arcuri și rotițe suplimentare, cu scopul de a face măsurarea timpului mai exactă.

Chiar dacă inovația tehnologică rămâne o componentă importantă a industriei de ceasuri, obiectul în sine rămâne un accesoriu de modă pentru care brandul și estetica sunt de maximă importanță.

Un comentariu:

  1. Eu una as alege un astfel de ceas in locul unuia modern, foarte complex si cu cine stie ce functii. Sunt de aceeasi parere, simplitatea este un lucru mult mai frumos si de multe ori exprima mai multe lucruri decat orice altceva.
    Ceasul postat de tine este cu adevarat minunat.

    RăspundețiȘtergere