marți, 17 mai 2016

Sufletele mici care merită grija și căldura noastră // exemplu din Orhei


Anul trecut vara am adus la părinți un cățel (pe lângă doi care îi aveam).
Anul acest am adus o pisică, pe lângă două pe care le avem.
Fiindcă îmi sunt dragi aceste suflete micuțe care de multe ori înțeleg mai bine ca oamenii nu pot să rămân indiferentă față de ele.

Iar pentru că nu vreau ca animalele să fie aruncate afară, să trăiască pe străzi, să doarmă în frig, să aibă mâncare când cineva își amintește de ele, sau mai rău din tomberoane, sunt bucuroasă să găsesc inițiative se a rezolva problemele acestor suflete micuțe. 

Acum două luni, primarul orașului Orhei a spus că vrea să soluționeze problema câinilor vagabonzi din oraș. Atunci a promis că va căuta un teren în apropierea Orheiului unde va fi constuit un adăpost pentru animale. 

Este foarte îmbucurător, dar nu credeam că aceasta se va întâmpla atât de repede.
Primarul a anunțat că străzile din Orhei în curând vor fi „curățate” de maidanezi, iar aceștia vor fi aduși la adăpost unde vor primi întrijirea și hrana necesară. Astfel, străzile din Orhei vor fi în siguranță pentru populație. 

Aș vrea ca acest adăpost să fie un exemplu demn de urmat și pentru alte orașe. Eu zilnic văd căței pe străzi care sunt flămânzi, caută atenție și prieteni. Dacă nu îi putem lua pe toți acasă, e bine când autoritățile responsabile le crează condiții bune pentru trai, iar bunul mers al lucrurilor putem contribui fiecare. 

Dacă vreți să vedeți mai multe detalii despre adăpostul de la Orhei, le găsiți pe pagina oficială a orașului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu