marți, 21 martie 2017

Aeroportul Internațional Chișinău va avea două piste operaționale
Noutăți bune la început de primăvară!
Aeroportul Internațional Chișinău va avea două piste operaționale. 

Ieri a fost prezentat proiectul de construcție a unei noi peste pe Aeroportul Chișinău. Această urmează să fie reconstituită, iar în final va avea o lungime de 2400 m cu lățimea pistei de 45m. Noua pistă va fi reconstituită în Calea de rulare D (Delta).

Unul dintre beneficii este că ulterior cele două piste va permite decolarea și aterizare aeronavelor simultan, ceea ce ar face aeroportul mai operațional. Lucrările de construcție a noii piste urmează să se înceapă luna viitoare și să se închei în mai 2017. Lucrările vor costa 16 milioane de euro. 

Potrivit anunțului făcut de Petru Jardan, director Avia Invest, procesul de reconstrucție va fi similar celui aplicat la segmenul reconstituit al pistei principale.  

Directorul companiei a anunțat că până acum s-au investit peste 57 de milioane de euro, dintre care 40 la sută din profitul aeroportului. 

Dacă sunteți interesați de mai multe detalii despre cele două piste în proced de restabilire, urmăriți prezentarea de ieri a proiectului în continuare. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu