sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cine va fi următorul primar al Chișinăului

PC: Maxim Chumash, 21 aprilie 2017, Chișinău


Atâta ură și dispreț pentru actualul nostru primar al Chișinăului pe rețelele de socializare.
Orice nu s-ar întâmpla, Chirtoacă este vinovat. Fie drumurile nu se repară la timp, fie se repară mult mai mult timp decât s-a anunțat. Fie trotuarele sunt în stare deplorabilă. Fie gherete cu cafea apar peste tot. Fie ninge două zile și oamenii sunt blocați în casă. Fie sunt inundații. Iar aceste motive pot urma la nesfârșit.

La ultimele alegeri eu l-am votat pe Dorin Chirtoacă. Am ales răul cel mic în comparație cu răul cel mare. Cel puțin atunci așa părea. Am ales să dau votul primarului pentru un al treilea mandat. Îmi era frică că peste noapte în Primăria Chișinău se va instaura Partidul Socialiștilor care ne-au promis în campania electorală că ne aduc înapoi vremurile sovietice. Nu vom ști cum ar fi fost mai bine. Dar sper că am învățat încă o lecție și trebuie să privim în viitor.

Azi ne-am trezit cu un primar care nu face față situației din oraș. Nu pot da vina pe el, ci pe întreaga echipă, dacă o are. Iar eu nu văd ca Chirtoacă să aibă oameni în spatele său care să îl susțină și să creadă în el. Mereu e singur.

Dacă ne amintim de ultimele alegeri locale din iunie 2015, unde în cele trei mari orașe din țară, primarii au fost aleși trei candidați tineri care lăsau multe așteptări: la Bălți - Renato Usatîi, la Orhei - Ilan Șor, la Chișinău - Dorin Chirtoacă.

Care sunt rezultatele acestor lideri în localitățile lor astăzi? Bălțiul de factor și de jure, nu are primar. În capitală orășenii mai mult îl urăsc decât îl acceptă pe Dorin Chirtoacă. Observăm că la Orhei lucrurile mișcă din loc. Că tot de două zile suntem blocați în casă în Chișinău din cauză că autoritățile au fost luate prin surprindere, aflați că la Orhei a fost făcută curățenie după care echipa primarului de acolo au ajutat și la deszăpezirea din Chișinău. Aceasta a fost o mică comparație între echipele primarilor din cele două orașe.  Chiar dacă eu nu trăiesc acolo, urmăresc ce spun oamenii din acele localități. S-au făcut reportaje despre ce spun oamenii despre toți cei primar, am prieteni care locuiesc în cele trei orașe, iar concluzia e una: la alegerile locale din 2019 chișinăuienii îl vor vrea primar pe Ilan Șor.

Nu mă mir dacă în curând va apărea o petiție prin care oamenii vor semna ca Șor să fie înaintat, ca ulterior ales primar în Capitală. Cetățenii sunt conștienți de câte investiții poate aduce Șor în Chișinău.

Oamenii vor primari care acționează, care în urma celor întreprinse de ai apar rezultate. Oamenii vor să vadă, să simtă că pe an ce trece trăiesc mai bine. Iar cel mai important, oamenii vor să vadă feedback de la cel căruia i-au încredințat puterea de decizie.

3 comentarii:

  1. Sor este cel Om de care am avut nevoie noi - moldoveni!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Shor va fi primar in chishinau, cred ca va fi mai bine decit chirtosu ista.

    RăspundețiȘtergere
  3. ..........mincinosi si hoti..jidanii

    RăspundețiȘtergere