duminică, 21 mai 2017

Festivalul de bifă al lui Dodon
Exact în ziua când pe străzile Chișinăului, avea loc marșul #fărăfrică, conducătorul fricos al țării, acel care spune că este adeptul valorilor familiei tradiționale a avut prima încercare eșuată de a organiza un festival. Păcat că tocmai cu o sărbătoare care trebuia să fie dedicată familiei, Dodon s-a făcut de râs. Sau mai bine spus, copii și mamele care au venit la eveniment au primit un tratament urât de la președintele lor.


Pe afișele care invitau oamenii la eveniment, se anunța că la „festival” toate activitățile vor fi gratuite pentru copii. Din observațiile mele am văzut că mamele, tații cu copii stăteau în rânduri mari la înghețată, vată dulce, pizza și cafea gratis. Bănuiesc că trebuia să stai cel puțin 30 de minute în rând să primești o înghețată gratis. 

Ar fi fost mai ușor să aduci mai multe frigidere/mese pentru ca aceste produse să fie împărțite mai repede, fără îmbulzeală.La activitățile pentru copii rândurile erau mai cosmice. La bătut, toboganul gonflabil, carusel, trenulețul care se plimba pe PMAN părinții trebuia să țină copii în rândurile fără de sfârșit. La fel a fost și la rândul pentru plimbările cu căluții poney. Cred că a fost cea mai întrebată distracție azi pentru copii. Doar că nu toți copii au avut posibilitea să călărească căluții gratis. 

Aceaști copii au vrut să facă o plimbare cu poney, iar cei doi tineri care plimbau picii au zis că timpul lor a trecut și trebuie să treacă în Scuarul Catedralei, fiindcă activitatea lor de bază e acolo. Un tată nemulțumit a discutat cu tânărul și a întrebat numărul de telefon al administratorul. Cel de la telefon a spus că poneii erau plătiți să plimbe copii doar două ore. Părinții care au stat la coadă o groază de timp și nu au cedat, au trecut strada. Aceștia au păstrat coada sfântâ care s-a format în PMAN, și-au așteptat rândul pentru ca odorul său să fie plimbat câteva minute pentru 30 de lei.  Iată dovada că poneii care cu zece minute în urmă plimba copii gratis la festivalul lui Dodon au luat bani de la părinți în Scuarul Catedralei. Și cel mai trist moment de la festivalul Familiei de azi. La exact trei ore de când a început acesta, toboganul unde copii se distrau cel mai mult a început să fie strâns. Sub pretextul că nu este lumină, organizatorii l-au desumflat și au alungat copii. 
Foarte trist. Copii care erau în plină distracție au fost nevoiți să plece cu lacrimi acasă. Părinții au încercat să-și liniștească cu greu copii. 

Încă două ore ar fi fost suficient pentru ca acești copii să se sature de sărit, de mâncat înghețată și să plece împliniți acasă. Dar este evident că „festivalul” lui Dodon a fost făcut pentru bifă. Părinții și copii care azi au fost pe PMAN nu trebuie să uite care a fost atitudinea președintelui lor: distracție cu jumătate de măsură, rânduri la activități. Mai lipsea și replica: Nu vă jucați gălăgios! Timpurile lui Stalin se întorc. 
Oare în sânul familiei Dodon, de Ziua Mondială a Familiei distracțiile au fost la fel, pe jumătate ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu